Баня у дома е необходимо място за релакс и възстановяване, отмиване на праха от тялото и на умората от деня. Сбъдването на подобна идея е напълно възможно, ако имате джакузи, вана или голям душ, тип "пита", който нежно излива вода върху вас. Разбира се, тогава вашата баня се превръща и в място за удоволствие.

Най-добрата вентилация, за да разполагате със свеж въздух в банята е отваряем прозорец.

Санитарната керамика (тоалетна чиния, умивалник, биде) всеки избира според своя вкус към класически или модерен дизайн, но е важно да бъдат съобразени с  наличното пространство. Удобството на смесителите ги прави предпочитани в наши дни. Някои могат да бъдат комбинирани, вградени - всякакви според финансовите възможности.

Функционалността и уютът на сухата баня зависи от подходящо поставените и изправни сифони. Външният им вид също е добре да хармонира с общия стил на банята. Лирата в топлите дни може да послужи и като импровизиран сушилник за кърпите.

Огледалото е задължителен атрибут не по-малко от умивалника и тоалетната. Добре е да е голямо и достатъчно осветено. Обикновено е поставено на цяла стена или монтирано на вратите на шкафа. И огледалата и шкафовете за баня трябва да са от водо- и влагоустойчиви материали, за по-голяма трайност.

Банята е привлекателна, когато е чиста и в нея цари ред. Хавлиите и кърпите е добре да са подредени в шкафове. Козметичните средства са достатъчно красиви по форма и цвят и може да бъдат поставени на удобно място отгоре, но не всички. Резервните флакони и кутии намират своето място, подредени по рафтовете.

За да може да се отдели мократа от сухата част в банята, без да се губи усещането за простор в нея, все по-широко намират приложение стъклените или плъзгащи се врати. Веднъж изградена и оборудвана, хубавата баня изисква отлично редовно почистване, за да запази своята привлекателност като място за релаксация.