Актриса, писателка, а след като покани екипа на domainehome.com в дома си, вече можем да я наречем и интериорен дизайнер. Джесика Алба отвори широко вратите на своя дом в Бевърли Хилс, за да покаже колко екологично живее със своето семейство в него и колко вкус е вложила в обзавеждането му.

Актрисата от „Град на греха” живее в къщата със своя съпруг Кеш Уорън и двете си дъщерички – Хонър на 5 и Хевън на 1 годинка. Споделя, че сама е обзавела жилището и обича мебелите с история, а не тези, които са масово производство.

„Смятам, че вещите, които са масово производство и всеки може да си купи, нямат визията, която старите имат. Също обичам историята на дадения предмет – фактът, който го прави жив.”

Така например един от дървените столове, който притежават актрисата, е истинска находка, защото е бил собственост на самия Франсис Скот Фицджералд.

Звездата изобщо не се притеснява да заяви, че няма нищо против мебелите втора ръка. Дори ги предпочита пред новите, първо защото това е добър начин за рециклиране, второ - винаги се появяват добри находки.

Споделя, че за стаята на по-голямата си дъщеря купува скрин, който намира в магазин за антики и го преобразява, пребоядисвайко го в тюркоазено.

Започвайки от приготвянето на здравословна храна, Джесика показва как може да се живее екологично и природосъобразно. Някои от еко принципите тя сподели в своята книга, която наскоро издаде – “The Honest Life”. Така например, актрисата заявява, че мебелите и боите не съдържат токсични вещества – пълнежът на диваните в дневната е изцяло екологичен и невреден за човека.