Едно сладко, черно кученце, намерено паркинг в Пембрукшър, Уелс, трогна хиляди по целия свят.. Оказало се, че малкият приятел всъщност е необикновен - има допълнителни два крака и е роден с втора вулва.

Косматата топка получила името Ариел от своя спасител, който бил вдъхновен от „Малката русалка“ на Дисни, заради срасналите крайници, които имитирали опашката на русалка.

Снимка: Facebook

Единадесетседмичната Ариел е отведена в спасителния център Greenacres в Хавърфордуест и е прегледана в местния ветеринарен център Фентън.

"Когато Ариел беше доведена в нашия център, тя беше много уплашена и плаха", казва 42-годишният управител и основател на Greenacres Rescue Майки Лоулър пред БиБиСи.

"Първата нощ тя прекара вкъщи с мен и беше почти напълно вглъбена в себе си заради всичко, което беше преживяла."

За щастие той смята, че малката Ариел не е била дълго сама - в деня, в който я откриват, вали дъжд, но козината ѝ остава суха и не изглеждало да е гладна.

Рентгеновата снимка разкрива, че допълнителните задни крака на Ариел са съединени от дясната страна на опашката на шпаньола, описани от Лоулър като "по същество една бедрена кост", която се разделя на две подбедрици в коляното.

Допълнителният чифт крака, които не функционират, са довели до деформация на таза на Ариел и до липса на достатъчен мускулен тонус на "нормалния" десен заден крак, което може да доведе до неговото отстраняване.

Снимка: Facebook

"Затова сега планът е да дадем на Ариел един месец, за да преодолее изпитанието и да се адаптира към живота в приемно семейство, като през това време ще я наблюдаваме и ще видим как се справя", казва той.

Добрата новина е, че вътрешните органи на кучето функционират нормално.

Организацията за спасяване на животни е събрала повече от 2400 долара за бъдещите на четириногото, а повече от 200 души са предложили да осиновят Ариел. В момента обаче организацията не приема официални кандидатури за осиновяването й.

Вижте видеото, което разкрива историята на Сами - кучето, което стана популярно със самостоятелното си пътуване в градския транспорт: