Вече категорично сме в есенно-зимните месеци, но това ни го казва само календарът. Термометърът има друго мнение по въпроса. Все още се радваме на високи температури и много слънце. Според прогнозата за времето обаче ноември идва със студ, а по някои места дори сняг. Ако сте от хората, които се ужасяват от тази новина, ще се опитаме да смекчим удара. Ще подложим меко одеялце и ще ви налеем чай. А има и още причини да се радвате на това, че скоро застудява. Ето кои са те:

1. Студено време означава, че ще облечем дебели и широки дрехи и и ще се отървем от досадната, понякога дори болезнена мисъл за стегнато и слабо плажно тяло.

Снимка: iStock

2. Не е задължително да се епилираме всеки ден. Дори с пола, под дебелия чорапогащник не се вижда дали по краката има косми.

3. Ще прекарваме повече време у дома. Чист въздух и игра за децата – чудесно... Но, да си признаем, на колко майки ни е писнало да седим до късно в парка и на детската площадка, за да поиграят малчуганите още малко, а после вкъщи включваме на турбо скорост, за да приготвим вечеря.4. Идва времето на червеното вино и на греяната ракия.

5. Ако имате камина, скоро ще се радвате на уюта и топлината, които дава огънят. Разбира се, съседите ви няма да се радват, ако цепите дървата на балкона, но ... на вас нали ви е топло!? Ще пуснат и парното.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos6. Книга, одеялце, свещ – поне тази година, в тези студени дни може да направите идилията не само предложение от сайт, а действителност. От вас зависи.

Снимка: Pinterest.com7. Време е за стоплящи и пикантни храни. Представете си само вкусовете, които му отиват на студа – печени кестени, задушено във вино, червени меса, тиква във всичките й разновидности, кореноплодни, приготвени на пара и тиган, щипка лют кайенски пипер...

8. Може да си направите козметичните процедури, които отлагахте цяло лято. Някои от тях просто изискват да бъдат направени във време, в което няма слънце – различни видове пилинги, електрокоагулация и др.


9. Можеш да носиш шапка, когато не си си измила косата, без да даваш обяснение защо. Просто е студено.

10. Нов цвят на косата, ново червило, нова чанта, нови ботуши, новото палто, нов шал - новият сезон предполага обновяване на гардероба. Пък току-виж с идването на студа сме решили онзи проблем, който има почти всяка жена и се нарича "Нямам какво да облека".