Есента и зимата са най-подходящите сезони, за да направите лазерен пилиг. Причината е, че тогава слънцето е по-слабо и с по-малко часове греене. След направена процедура кожата на лицето трябва много да се пази от пряката слънчева светлина, защото е изключително чувствителна на това външно влияние.

Дерматолозите наричат лазерния пилинг „златната среда”, ако сте жена на средна възраст и имате нужда да заличите белези от акне, фини бръчки, неравности и петна. В сравнение с други подобни процедури, той е агресивен. Плюсът на този тип интервенции е, че дават добри и бързи резултати. В зависимост от третираните зони цената варира, като максимумът за цяло лице е 700 лв.

Предварителна подготовка

Центровете за красота, които извършват тази процедура, обикновено предлагат на пациента си да подпише документ за информирано съгласие. Целта е той да е достатъчно добре запознат с естеството на интервенцията и последствията от нея. Напоследък това е рутинна формалност за подобен тип действия.
Като предварителна подготовка може да се счете и профилактичното приемане на лекарствени препарати, които потискат инфекциите. Раните, които се образуват, могат да са основа за развитие на възпалителни инфекции.

Какво представлява

Лазерният пилинг е процедура, при която се използва специален лазер, с който водата от повърхностния слой на кожата се изпарява. Клиентът задължително трябва да е с предпазни очила по време на процедурата. Получава се вид изгаряне на дермата, за да може отдолу да се появи новата, свежа и хубава кожа. Процедурата обикновено се прилага на лицето – брадичка, нос, чело, бузи, и трае от 20 до 40 минути. За да няма дискомфорт, се прилага локална упойка. По време на процедурата кожата се зачервява. След процедурата се поставя охлаждаща маска, която се оставя да действа около 20 минути или в зависимост от това как се чувства клиентът. 

Снимка: Thinkstock


Грижа

В първите 24 часа след пилинга, кожата не бива да се оставя без крем. Тя не трябва да е суха в нито един момент от денонощието. Къпането и мокренето с вода не е разрешено. Първите 3 дена лицето се маже с богат вазелин, след това със специален хидратиращ крем. Винаги, когато човек излиза навън, трябва да нанася крем с висок слънцезащитен фактор – 50 и нагоре. Препоръчва се и носенето на шапки. Образуват се леки корички, които след първата седмица падат. Около две седмици след процедурата на лицето има само лека червенина, но вече е позволено нанасянето на фондьотен. Обикновено клиентът изглежда така, все едно леко е изгорял от слънцето, ак е бил на ски ваканция.

Снимка: Thinkstock



Резултати

Лазерният пилинг изравнява кожата, ако по нея има белези от акне, фини бръчки и петна. Разширените пори също се заличават. Обновяването на кожата продължава в рамките на 6 месеца. През това време тя изглежда все по-добре и по-добре. След това време може да се прецени дали има нужда от повтаряне на процедурата.