Елизабет Дебики се ражда на 24 август в Париж. Родителите ѝ са балетисти, които се запознават по време на спектакъл. Когато тя е на 5 години, семейството отива да живее в родината на майка ѝ - Австралия. Там Елизабет учи балет, но скоро разбира, че театърът я привлича повече.

Снимка: Getty Images

Дебютира с малка роля в комедията A Few Best Man (където си партнира с Оливия Нютън-Джон). Скоро след това режисьорът Баз Лурман е толкова впечатлен от нея, че тя вика на проби в Лос Анджелис за филма "Великият Гетсби".

"Бях толкова наивна, когато снимахме този филм. Бях само на 20 и не знаех нищо - разказва актрисата. - Току-що бях завършила училище, бях чела много, но нямах абсолютно никакъв жизнен и професионален опит."

Въпреки това обаче Елизабет моментално привлича вниманието и на други големи режисьори. Следват роли в "Макбет" (заедно с Марион Котияр и Майкъл Фасбендер), "Мъжът от U. N. C. L. E." (заедно с Арми Хамър и Алисия Викандър) и др.

На сцената на театъра в Сидни тя си партнира с Изабел Юпер и Кейт Бланшет в пиесата "Прислужниците".

  

Снимка: Getty Images

Нестандартният ѝ ръст (190 см) често е пречка в кариерата ѝ.

"Агентът ми никога не би ми казал, ако не са ме взели заради височината ми. Знам, че се е случвало, но това не е нещо, което мога да променя. Просто приемаш себе си и се учиш да се обичаш", коментира тя.

Въпреки че след снимките на "Прегоряла ерес" тя вече е приятелка с Мик Джагър и че съвсем скоро ще я видим на голям екран в дългоочаквания "Тенет", звездата все още няма профили в нито една социална мрежа.

"За мен Инстаграм е абсолютно непозната вселена", признава тя и добавя, че от време на време влиза през профила на сестра си.

Снимка: Getty Images

Когато става дума за сценична треска, актрисата казва, че сама се стреми към ситуации на дискомфорт.

"Винаги търся нещо различно. Много бързо ми омръзват собствените ми желания, импулси, предположения, навици. Струва ми се, че постоянно търся някой или нещо, които да ме предизвикат".

"Тенет" е по-големите екрани в България от 26 август.