Една от най-популярните и скъпо платени актриси в света днес става на 30. Началото за Марго Роби обаче не е толкова бляскаво. Тя има 2-ма братя и една сестра, заедно с които израства във ферма в южна Австралия. Майка ѝ възпитава децата сама и се стреми да ограничи контактa с баща им до минимум. Когато днес я питат какви качества е наследила от него, Марго отговоря "Никакви. Нямаме нищо общо. Аз съм съвсем различен човек".

За да се издържа, когато е 16-годишна тя работи едновременно на три места: в бар, заведение за бързо хранене и като чистачка. Завършва колеж и за минава за Мелбърнза да търси начин да пробие. Една от първите ѝ роли е в австралийската сапунена опера "Съседи" (излъчва се от 1985 година), като се е очаквало образа да се появи само за един епизод, но продуцентите толкова я харесват, че я включват в основния състав на сериала.

След 2 години и половина снимки по 17 часа на ден от понеделник до петък, Марго обявява, че напуска телевизионната поредица, за да опита късмета си в Холивуд.

 

Първата ѝ значителна роля в Америка отново е в сериал - историята за стюардесите на "Пан Ам" е високо оценена от критиците, но въпреки това не бива продължена за втори сезон. Затова пък тя прави истински удар с участието си във "Вълкът от Уол-Стрийт". Тричасовата драма за алчността и парите неочаквано се превръща в световен успех най-вече заради невероятния актьорски състав - заедно с Роби във филма играят Леонардо Ди Каприо, Матю Макконахи и Джона Хил.

 

"Марго е най-доброто откритие на Скорсезе от Кати Мориари в "Разгневеният бик" насам. Тя е едновременно забавна, сериозна и владее всяка сцена, в която се появява", пишат критиците.

Драмата за свръхамбициозната и готова на всичко, за да постигне успех, състезателка по фигурно пързаляне "Аз, Тоня" ѝ носи първа номинация за Оскар през 2017 година.

 

След нея тя играе още ролята на приятелката на Джокера в "Отряд самоубийци" и "Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин", актрисата Шарън Тейт в "Имало едно време в Холивуд" на Тарантино, Елизабет Първа в "Мери: кралицата на Шотландия"

Тя е ѝ последния бренд амбасадор на Chanel избран лично от Карл Лагерфелд преди смъртта му.

Вижте още във видеото по-горе.