На 20 януари само в кината мечтите се превръщат в бляскава реалност само за да угаснат по-бързо и от падаща звезда, но после отново да възкръснат от пепелищата в грандиозния епос „Вавилон“. Филмът ни отвежда в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в., в един от най-скандалните и турбулентни периоди в историята на Холивуд – прехода от нямото към звуковото кино, за да ни разкаже една незабравима история, „по-голяма от самия живот“.

Снимка: Форум Филм България

Вавилон поставя в светлините на прожекторите актьора на върха на славата Джак Конард (Брад Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда Нели ЛаРой (Марго Роби) и вярващия, че киното е нещо повече от живота, Мани Торес (Диего Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-животинската ѝ същност.

Снимка: Форум Филм България


Новият трейлър на „Вавилон“ разкрива допълнителни подробности за колоритните герои и ни потапя още по-дълбоко в уникалната атмосфера на създадения с изключителен творчески размах филм, изграждащ незабравим портрет на бурния, магически и скандален период на „Фабриката за мечти“, останал в историята като ера на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара.

Снимка: Форум Филм България

Дело на виртуозния режисьор и сценарист Деймиън Шазел (най-младият носител на наградата „Оскар“ за режисура), „Вавилон“ е грандиозно постижение, резултат от 15 години подготовка и изучаване на ранните дни на едно изкуство и индустрия, които преоткриват себе си в свят на драматична промяна в обществото и културата. Заснет изцяло на 35 мм лента и отдаващ почит на стария Холивуд и на редица филмови класики, „Вавилон“ обещава шеметно и едновременно с това дълбоко и емоционално изживяване в кината този януари.