Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината, легендата, която промени Игрите започва! Завръщаме се в света на Игрите на глада – един от най-популярните и успешни франчайзи, спечелил приходи от над 3 млрд. долара – с впечатляващата екранизацията на бестселъра на Сюзан Колинс "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", разказваща вълнуващата история на покваряването на Кориолан Сноу и превръщането му в ужасяващия тиранин, когото феновете познават от филмите за Катнис Евърдийн.

Години преди да стане президент на Панем, 18-годишният Кориолан Сноу е последната надежда на своя залязващ род – някога гордо семейство, което след войната губи своите влиятелни позиции в Капитол. С бързото наближаване на 10-ите годишни Игри на глада, младият Сноу е неприятно изненадан, когато е избран за ментор на Луси Грей Беърд – момиче трибут от незначителния Окръг 12.

Но след като Луси Грей привлича цялото внимание на Панем, със своето провокативно изпълнение по време на Жътвата, Сноу смята, че може да успее да обърне шансовете на тяхна страна. Обединявайки уменията им за показност и новооткритата политическа проницателност, борбата за оцеляване на Сноу и Луси Грей в крайна сметка ще разкрие кой е пойна птица и кой е змия.

Запознаваме се с Кориолан Сноу и Луси Грей Беърд, и битките, които трябва да водят, в страхотния, ексклузивен първи трейлър на "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", който ни разкрива, че филмът няма да отстъпва по нищо на своите предшественици – нито по епичност, нито по емоционалност на историята, нито по-комплексността на изградения свят и дълбочина на темите, които разглежда. Игрите започват отново. Насладете се на шоуто!

Режисьор на "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" е Франсис Лорънс  (Константин, Аз съм легенда), който се завръща в Панем, след като предвождаше изключително успешните "Игрите на глада: Възпламеняване" и двете части на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка". Сценарият на филма е дело на Майкъл Лесли (Assassin’s Creed) и Майкъл Арнд  (Мис Слънчице, Междузвездни войни: Силата се пробужда), по романа на Сюзан Колинс. В ролите са Рейчъл Зиглър, Том Блайт, Питър Динклидж, Виола Дейвис, Джейсън Шуорцман, Хънтър Шейфър, Бърн Горман, Ашли Лиао, Фионула Фланаган и др.  

Шоуто започва с "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" от 17 ноември само в кината.