В живота на всеки от нас има момент, когато е забавно да чуеш страшна история. Затова заповядайте насам, за да ви разкажем за „Черният телефон“. След успеха на страховития хит Sinister, номинираният за „Оскар“ Итън Хоук и режисьорът Скот Дериксън отново обединяват творчески усилия и на 24 юни, само в киносалоните, ни предизвикват да преживеем смразяващата екранизация на едноименния разказ на Джо Хил, която ни запознава с безмилостния сериен убиец Похитителя.

Специално видео ни отвежда зад кулисите на филма, където самият Итън Хоук ни разкрива част от причините, поради които преминава към „Тъмната страна“ с ролята си на Похитителя. Душата на героя му, чийто жертви са невинни деца, е толкова увредена, че той е способен на ужасяващи постъпки, каквито дори не бихме могли да си представим. Актьорът споделя, че когато подобни роли са изиграни добре, резултатът е наистина зловещ и хората вярват, че си изчадие на Сатаната.

С „Черният телефон“ Итън Хоук и Скот Дериксън ни отвеждат на дълбоко, мрачно и странно място и си представят как хората треперят уплашени в киносалона, изненадани от обратите и преживявайки вълнуващата историята на всеки един от героите. Смесвайки свръхестествено с елементи на класически трилър със сериен убиец, „Черният телефон“ обещава незабравимо изживяване за всеки, който му стиска да пристъпи прага на киносалона. Защото, по думите на Хоук, смисълът на филма е да ни изкара акъла.

Режисьор на „Черният телефон“ е Скот Дериксън (Дяволът в Емили Роуз, Избави ни от злото, Sinister, Доктор Стрейндж), който е и сценарист, наравно с К. Робърт Каргил (Sinister, Доктор Стрейндж), по едноименния разказ на Джо Хил. В ролите са Итън Хоук, Мейсън Теймс, Маделин МакГроу, Джереми Дейвис, Джеймс Рансън и др.
Ще се осмелите ли да отговорите на обаждането? Черният телефон е от 24 юни само в кината.

Снимка: Форум филм