Последните няколко дни са кошмарни за тенисист номер 1 в света Новак Джокович. Драматичните събития с него в Австралия вълнуват цял свят. От стъпването на сръбския тенисист на южния континент всеки ден се очаква решение дали властите ще го депортират или той ще може да се бори за 10-ата си титла от първия за годината турнир от Големия шлем. Казусът около това, че Новак не е ваксиниран, но иска да играе, раздели света. Спортният репортер на bTV Димитър Тасев успя да вземе ексклузивно интервю с бащата на сръбския тенисист. Срещата на Тасев със Сърджан Джокович стана в ресторанта на Ноле в Белград.

Кафе-ресторант "Новак 1" е първото от заведенията, които семейството държи в сръбската столица. То отваря врати през 2009 година близо до една от най-големите спортни зали в света "Белград Арена".

Заведението е изградено в типично спортен дух и освен да се хапне, може и да се тренира на тенис кортовете към него - преди или след гурме удоволствието, вие решавате. За най-големите фенове има зала, където са изложени купите, спечелени от Ноле в различните турнири. 

Кухнята, която предлага, е международна, като тук могат да се хранят също вегетарианци и вегани.

Освен веригата "Novak" от 2016 г. Джокович притежава и веган заведението "Eqvita" в Монте Карло, където живее заедно със семейството си. ""Успяхме! С Йелена претворихме страстта си към здравословната храна в ресторант", написа тогава в социалните мрежи тенисист номер 1 в света.

Дайте мнението си по горещата тема "Джокович в Австралия":