„Знак” е името на новия, осми албум на Ирина Флорин. Представянето му на специален концерт в края на октомври очарова многобройната публика. Да, Ирина Флорин е разпознаваем изпълнител и макар да има десетки песни в кариерата си, „Цвят лилав” е песента, която се превърна в емблема за нея. Новият й продукт „Знак” обаче надхвърли очакванията на хората, дошли да го чуят. Певицата изненада и с най-популярните си хитове, „облечени” в нови аранжименти. А желаещите да притежават още един нов албум на Ирина Флорин, могат да избират между CD и грамофонна плоча.

„Да, тренд е в момента да се правят и винилови плочи, но това е и една носталгия към по-интимния звук на грамофона. Присъствието му в дома също е един много красив знак – знак за естетика!” – споделя певицата.

Снимка: Георги Ангелов

Пред Ladyzone тя отваря душата си и емоционално разказва за топлата среща с публиката й, въобще за преживяното на концерта, който предстои да представи и в други градове на страната.

Ирина, каква е емоцията от концерта?
Всеобхватна, не може да се сравни с нищо! Срещата с такава екзалтирана, готина и очакваща публика е мечта за всеки изпълнител. Съвсем спонтанно към края на концерта слязох от сцената и пях между публиката. И това беше страхотно изживяване! Хората пееха с мен най-популярните ми песни – „Докога”, „Мога”, „Пътуване”, „Цвят лилав”... В нов аранжимент ги представих и тях. „Друга” и „Някой ме вика” също прозвучаха в нови аранжименти, направени от Жоро от група „Остава”. „Карма” – парчето на Димо от група „P.I.F.”, беше също с нов аранжимент, който е на Щерион Пилидов. Концертът „Знак” има много денс и електронно звучене, със страхотен саунд е – адекватен на времето, въобще е продукт на високо ниво!

Наистина ли подготовката за събитието е отнела половин година?
Да. Имахме много работа и по самия концерт, защото почти всички от новите ми песни бяха преструктурирани за концерта и това беше доста обемна работа в студио. Но в крайна сметка нещата станаха очаквано много добри (смее се)! И музикантите, които свириха на концерта, са блестящи! А това да те харесва такава млада публика, наистина е знак!

За какво е „Знак” този твой осми албум?
Първо осмицата е знакът на безкрайността и в безкрайността можем много да заложим на важните неща в живота – любовта, музиката, приятелството и всичко, което дава вдъхновение, стимул, хъс да работиш, да живееш. Това е моят знак в този албум!

Ти винаги пееш за любовта в различните й измерения.
Така е! Понякога посланията са по-директни, понякога са по-метафорични, но винаги става въпрос за любов, за отношения... Текстовете са изключително важни за мен и авторите им в този албум не са много, но са изключително качествени хора и на ниво: Момчил Колев, Крум Георгиев, Иван Иванов, Благослав Анастасов, Крум Георгиев, Десислава Софранова, Наталия Симеонова, Павел и Венци Венц.


Има ли песен в „Знак”, която те заявява?
Гледам реакциите на хората – коя песен най-много слушат, защото е още рано да определя. Засега „Заспи, сърце” е една от най-слушаните песни в новия албум. „Сладки грешки” също набира такава популярност. И „Тъмнината вътре в мен” е много слушана песен. Новият ми албум покрива не само музикално, но и емоционално голяма аудитория. Харесвам всички песни и „По целувките” е много харесвана – на концерта хората пееха с мен. Толкова съм преживяла всички песни и толкова много си ги харесвам, че не мога да откроя една за моя любима. Може би е въпрос и момент на настроение и усещане, човек да се припознае в някоя от песните в „Знак”.

Не се ли уморяваш винаги да си перфекционистка в това, което правиш?
Аз по-скоро съм много самокритична и това ме уморява понякога. Върху това трябва да работя и да смекча малко това състояние. Но от друга страна тази самокритичност е начинът, който ме кара да правя нещата перфектни, както казваш, и всичко да се случва така, както трябва и да е повече от това, което очаква публиката.

Вероятно и затова се е получила тази силна връзка между теб и хората?
Да, да... Обратната връзка беше страхотна, наистина! От момента, в който стъпих на сцената, усетих огромна любов, очакване за нещо ново, за голямо изживяване!

Къде ти предстои да зарадваш публиката с новия си проект?
На 11 ноември ще представя концерта „Знак” в „Bee Bop Cafe”, в Пловдив, а на 22 декември ще участвам на празничен концерт във Варна, в „The Brick Port”.

А какъв е поздравът ти към сайта ни, който стана на 12 години?
Ladyzone определено е сайт, който вдъхновява българската жена! В него може да намериш много интересни неща, които да прочетеш – емоционални интервюта, практични съвети, забавни неща... Ladyzone е дясната ръка на жената за мен! Поздравът ми към сайта е тийзърът към концерта ми „Знак” и бъдете все така интересни, глобални и неповторими!

Снимките в материала са на Георги Ангелов.

  • Твоите 5 в Инстаграм - как изглежда спукан имплант за бюст
  • (без)Опасно красивата Нели: Имам 5 операции на носа, махнах гръдни импланти след 8 г. мъки
  • Кой спечели наградите на Ladyzone.bg - открий дали си ти
  • В чантата на Нели от (без)Опасна красота: Маниак съм на тема грим!
  • Ladyzone в "Тази неделя": Как се чувстват мъжете с температура (ВИДЕО)
  • Мария Цънцарова: Мечтая за къща край морето и двор с цветя и домати
  • На 12 г. Сашо Кадиев паднал от покрив. Защо сега разказва историята през смях? (ВИДЕО)
  • Детски рожден ден - идеи за игри и забавления с малките гости
  • Астроложката Оксана Хорват-Станчева - жените Скорпиони и каква е тяхната енергия
  • Хриси Парова: Трудно ми е да приемам жестове от мъже