Тази година наградите „Златна игла“ включват две нови категории. „Абитуриентска мода” е въведена, за да се насърчат всички творци, които постигат резултати в борбата с кича и безвкусицата. А „Уникална мода” е за тези, които правят оригинални, автентични неща, като се избягва твърде гръмкото име за България „висша мода“.

В ефира на bTV председателят на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков напомни, че тази година наградите имат своето ново лице – това е Екатерина Свечева, инфлуенсър, топмодел и студентка по PR във ФЖМК.

Тази година за първи път своя колекция ще покаже Доротея Борисова, дъщеря на именитата дизайнерка София Борисова. Ще видим също така колекции на Албена Александрова и Аксел Харди. След 7-8 години пауза на подиума се завръща Стоян Радичев.

„Това са най-авторитетните модни награди у нас. Стожер на българския лайфстайл, еталон за творците“ – сподели Гери Дончева Янков, която в миналото е участвала като модел, а сега е водеща на церемонията.

„Наградата „Златна игла“ винаги дава импулс на кариерата на този, която я получава. Ние даваме и парична награда, както и стипендии на студенти по моден дизайн“ – допълни проф. Любомир Стойков.

Гостите в студиото коментираха, че в момента на мода са лилавият цвят, карго модата с много джобове, еко кожата и дългите палта.