Майстор Влади Караджов от "Бригада Нов дом" и съпругата му Цветелина Димитрова са доброволци в ковид отделение на ВМА по време на изборите. Двамата помогат на пациентите там, за да могат да гласуват. Подробности за това те споделят в предаването "Тази неделя". 

"Става дума за хора, които берат душа. Минават с треперещи ръце и с личната си карта, за да гласуват. И за тях това е странно, но са благодарни, че сме направили всичко това" - казва Влади Караджов.

За някои от хората, които гласуват, доброволците са поредните хора с маски, които те виждат. Други пък се надяват, че с гласа си ще помогнат да дойде и "хубавата промяна".

Съпругата на бригадира от "Бригада Нов дом" споделя личните си наблюдения, че повече желание да гласуват имат по-възрастните хора. 

"Не, не падат духом!" - разказва тя за емоционалното им състояние.  

Това не е първият път, в който семейството влиза на помощ в ковид отделения. С разказите и опита си Караджов успява да помогне и успокои и другите доброволци. 

Влади Караджов и съпругата му станаха семейство на сватба, която той успя да подготви като голяма изненада. Двамата си казаха "Да" на тайно подготвена церемония съвсем скоро. 

Самият той споделя, че не обича изненадите. Но неговата половинка доста често му подготвяла такива. Една от тях е, че успява да го качи на самолет, без той да подозира, че изобщо отиват на летището. 

"През цялото ни съжителство тя ми прави изненади. В случая аз имах много да си връщам." - разказва подробности за подготовката на сватбата той. 

"Исках да бъде максимално голяма, защото това е изненада до края на живота ми. Но да се ожениш без булката да разбере за подготовката е наистина сложно."  

Бригадирът дори търсил различни филми, за да почерпи идеи от там. 

За да избере рокля и обувки по мярка, тайно отмъквал от тоaлетите на Цветелина. Проблем се оказала халката, защото тя не носела пръстени. Успял да прецени размера й на око.

Месец и половина му отнема подготовката. Все пак успява да организира тържеството така, че съпругата му наистина да не заподозре нищо до последния момент.  

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg