Новият филм на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова e в официалната селекция на 74-ия международен кинофестивал в Кан. Документалната лента "Жените наистина плачат" разказва за семейство, пълно с жени, които се опитват да отстоят себе си в страна, която се раздира от хомофобия и предразсъдъци, а в звездната петорка от главните героини влизат Мария Бакалова, Ралица Стоянова и триото актриси– сестри Катя, Биляна и Весела Казакови. От постпродукционното студио в Париж Весела и Мина споделиха за последните трепети преди премиерата.

„Да имаш селекция понякога хем е подарък, хем е и възнаграждение за усилията, които си положил - не само ти, но и целият ти екип“, сподели актрисата Весела Казакова. „Ние сме благодарни на всички, които бяха с нас в този път“.

Те споделиха, че целта на филма е да разгледа темата за женската солидарност, тъй като темата за мъжката солидарност съществува откакто се помним. В момента обаче започва да се заражда и женката солидарност, да се активира и да става по-значима.

„В повечето случаи жените плачат и хората не могат да видят защо плачат, но има една дълбока причина и ние трябва да осъзнаваме, че когато видим такова нещо, значи има проблем и трябва да се обърнем със съответното разбиране.“