Самотната майка Лилия и нейният син Владислав получиха своето великденско чудо цял месец по-рано. През април мечтата да семейството се сбъдна и жилището им беше ремонтирано от „Бригада нов дом“. Сега двамата се срещнаха с екип на bTV, за да разкажат как се е променил животът им.

Преди намесата на бригадата, Лилия, която започва да губи зрението си малко след раждането на Влади, изпитва затруднения да се движи в собствения си дом и споделя, че често се е блъскала и не е можела да намери неща. Още по-голям проблем е било това, че растящият ѝ син не е имал собствена стая.

Днес всичко е различно. Влади си има стая, а домът на Лилия е много по-добре пригоден за нуждите ѝ. За това тя е безкрайно благодарна на всички хора, които се трогнаха от историята ѝ и помогнаха.

Лилия се опитва да учи сина си да бъде смирен и да отвръща на доброто с благодарност и на злото с усмивка. Като човек с увредено зрение тя е открила, че е по-важно да виждаш със сърцето си, а не с очите си.

Младата майка обаче има и добра новина по отношение на зрението си – след като са сменили капките и лекарствата ѝ, зрението ѝ е започнало да се подобрява и скоро ѝ предстои операция.

В момента тя няма работа, но е записала да учи в Софийския университет.