Миналата седмица зрителите на „Бригада нов дом“ бяха трогнати от историята на самотната майка Лилия и нейния син Влади. Незрящата жена сподели, че домът ѝ се нуждае от ремонт, а сина ѝ разказа, че мечтата му е да има нова стая. Благодарение на бригадата, мечтите на двамата се сбъднаха и зрителите на bTV се срещнаха с тях в новия им дом, за да видят как се е променил живота им.

Снимка: bTV

Влади вече има нова стая, в която може да се усамотява, да учи, да рисува и да чете любимите си приказки. Той с готовност показа бюрото си и всички неща, за които е мечтал и вече са реалност.

„Много добре се чувстваме, вече сме спокойни“, каза майката на Влади Лилия. „Щастлива съм, че има толкова много добри хора. С Влади се чувстваме безкрайно щастливи. Вече всеки си има своето лично пространство. Не се притесняваме един от друг, тъй като той вече е голям.“

Снимка: bTV

Лилия отглежда сина си сама. Бащата не детето не живее с тях. Самата тя е имала проблеми със своя баща, който я е малтретирал и в резултат на това е загубила зрението си още на 5-годишна възраст.

В историята има още една положителна промяна. Лилия разкри, че зрението ѝ малко се е подобрило след намесата на лекари и има надежда да започне да живее поне малко по-лесно.

Повече за Лилия и Влади може да научите от видеото.