Само за година и половина Димитър Пурнаров успява да спечели 176 хил. последователи в Тик Ток. Музикалните му клипчета пък имат над 7 млн. харесвания. Постига всичко това, като съчетава таланта си да пее с владеенето на чужди езици. Той е едва на 22 години, а вече е научил 8 езика.

"Търся дадена песен в Интернет. Най-често български песни, защото гледаемостта им е по-голяма в България и вземам текста, превеждам всеки куплет на различен език - едно от сложните неща е да съчетая римата и музиката да си съвпаднат. Една фраза завършва на френски, аз трябва да намеря рима на норвежки", споделя той.

Езиците, които Димитър говори, са български, английски, норвежки, гръцки, испански, шведски, италиански и руски. 

Нито музиката, нито езиците са случайност в живота му. Баща му е певец, а баба му преподавател по музика. Освен на китара, той свири и на пиано. Пял е и в операта "Борис Годунов". От 7-годишен посещава детския радио хор на БНР. В момента учи "Скандинавистика" в Софийския университет и мечтае да поживее в Норвегия или Швеция.

В социалните мрежи прекарва не повече от два часа на ден. Казва, че благодарение на тях е станал дисциплиниран и постоянен.

Според него човек трябва много често да качва постове, за да стане по-забележим в Тик Ток.

Освен музикалните видеа, той има и две образователни рубрики – случайни факти и любопитки за различни държави и езици.

Много от последователите му пишат, че ги е мотивирал да започнат и те да учат езици.

Въпреки, че е обиколил вече 32 държави, Димитър по-скоро вижда бъдещето си в България.

"Независимо къде е роден човек, може да постигне нещо. Аз харесвам България, родолюбец съм. България може да бъде по-добро място, но това зависи от нас – ние какво ще направим за тази държава."

Цялото предаване "COOLt..." гледайте на btvplus.bg