Те са малките герои на България, които след часовете запретват смело ръкави и започват да усмихват света около себе си. Деца шампиони в правенето на добро като част от доброволческата инициатива „Купата на героите“.

Идеята за състезанието възниква преди шест години в офиса на платформата „Timeheroes“. А от първия учебен ден на 2020 г. е даден официалният старт на инициативата. Така с различни мисии всеки месец 29 клуба и над 700 младежи от Вълчи дол до София променят училището, квартала, общността и града си.

„Иска ни се младите хора да бъдат по-активни в забелязването на различни проблеми около нас, на различни неща, които не им харесват, тоест по този начин ние им показваме: вашите действия имат значение, вашите действия могат да доведат до промяна“ – споделя Благовеста Николова, изпълнителен директор на платформата.

Отиваме на гости на три от най-активните училищни клуба.

Големите победители – клуб "Деца с големи сърца" към СУ „Алеко Константинов“, град Луковит, изпълняват своята поредна месечна мисия: да поставят аптечки в градската еко пътека.

"PTPI Делфините" от Варна участват в „Купата на героите“ за втора поредна година. Благотворителните базари и картичките са тяхната сила, защото чрез тях са едни от най-активните "помагачи" за една по-красива морска столица.

За клуб "Агенти на доброто" към 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София, дъждовното време не е пречка да се погрижат за птиците в студа.

А кои ще бъдат най-добрите шампиони тази година – предстои да разберем.