Сами Хоссни за COVID-19: Първите три дни бяха ужасна борба (ВИДЕО)

"Бях смазан физически отвсякъде", сподели фитнес инструкторът
25 Ноември 2020
Сами Хоссни за COVID-19: Първите три дни бяха ужасна борба (ВИДЕО)

Човек дори да се храни здравословно и да тренира усилено в залата, не е застрахован от близка среща с новия коронавирус... Фитнес инструкторът и треньор по личностно развитие Сами Хоссни в момента се бори с COVID-19. Как се чувства и как запазва положителна нагласа към живота, докато е под карантина – споделя самият той чрез видеовръзка със студиото на "Преди обед" по bTV.

"Осми ден вече съм с вируса и се чувствам супер. Първите три дни бях много зле. Бях много учуден, защото гледам на себе си като на човек с много висок имунитет, с изключително крепко здраве. Въпреки това първите три дни бяха ужасна борба с вируса - висока температура, бях смазан физически отвсякъде. Но вече се възстанових", каза Сами.

"Следвам много стриктно някои основни правила. На първо място, приемам витамините и минералите, които са ми изписани от лекаря. На второ място, приемам много течности - минимум 3 литра, които са под формата на чайове. Варя си билкови чайове от липа, лайка, жълт кантарион и мурсалски чай", споделя той как се е възстановил по-бързо.

"На трето място, гледам да си почивам през по-голямата част от времето. Пестя си силите и давам на тялото си възможност да може да се бори с вируса", допълни Хоссни.

"Отдавам се на четене на книги, които съм си купил и не съм имал възможност да прочета досега. В момента чета автобиографията на Илон Мъск. Вчера завърших една книга, която се казва "The Power of Mindfull Learning", каза Сами.

"Моят съвет към хората, които в момента се борят с вируса, е да приемат по-леки храни. Аз самият не приемам месо в момента и наблягам повече на плодовете и зеленчуците - те съдържат много вода, лесни са за усвояване от организма и имат много витамини и минерали. В момента хапвам много мандарини и грозде, а от зеленчуците много обичам домати и краставици, а също и рукола", допълни той.

"Майка ми беше много сериозно болна. Вече се възстановява, втора седмица е извън болницата на домашно лечение. Тя имаше бронхит и отиваше към бронхопневмония, но лекарите в болницата в Стара Загора й помогнаха да се възстанови", сподели Сами.

"Много мои приятели загубиха родителите си, защото се бореха с тях, тъй като те не искаха да влязат в болница", каза Хоссни.

"Майка ми ми благодари за това, че толкова много съм настоявал, че трябва да влезе в болница. След разговора ми с нея, тя ми каза: Наистина не разсъждавах много трезво в този момент и това беше най-правилният вариант", каза той.

Вижте какво още сподели Сами Хоссни за борбата си с COVID-19 във видеото най-горе!

Цялото предаване "Преди обед" гледайте на btvplus.bg.

 

 • Кои БГ звезди вече са на море (СНИМКИ)
 • Истината за Синдрома на дефицит на вниманието и аутизма - броят диагнози нараства
 • Дейвид Бекъм ще получи звезда на Холивудската алея на славата - кои са останалите? (ВИДЕО)
 • Жена се развежда, защото мъжът й затяга силно капачките на бурканите
 • Мастър Иван Лечев стана дядо
 • Илон Мъск тайно стана баща отново - бебе номер 12! (СНИМКИ)
 • Първи снимки на внука на Иван Лечев
 • Горещо лято с Натали Трифонова в Ню Йорк
 • Как да изберем най-добрата маркетплейс платформа за нашите нужди?
 • Кожена чанта за лаптоп - елегантност и издръжливост
 • Пулсирай за другите: Пулс Фитнес с нова кауза – кръводарителска кампания
 • Next Level в "Младост 1" и "Лозенец" - още две нови възможности да бъдеш по-добрата версия на себе си