Рут Колева стана първият български артист, подписал със световна звукозаписна компания – новият й сингъл “Superpower” излиза във всички дигитални платформи, издаван от Warner Music и от представителя й за България – Орфей Мюзик.

Warner Music е един от четирите „мейджър“ лейбъли в света. Компанията издава музиката на Ед Шийрън, Мадона и още много други звезди.

„Трябва да имаме повече самочувствие. Имаме хора, които са достатъчно кадърни да бъдат на мястото, където са приети. Това с „първия“ звучи малко себично и егоцентрично. Около мен има много хора, които са работили за този успех. Отне ми 17 години, за да се изградя като изпълнител“ – сподели Рут Колева в "Тази събота и неделя".

Тя е записала “Superpower” в края на април в Ню Йорк. Песента е продуцирана от Декстър Рандал, работил с от Кендрик Ламар, Мери Джей Блайдж и Fifth Harmony. Композитор на парчето е Илияна Недялкова.

На 26 октомври Рут Колева ще подгрява Мейси Грей на концерта й в София.

„Миналата година на Св. Валентин изпях в Инстаграм нейна песен, а сега ще сме на една сцена. Чувствам се страхотно!“ – призна певицата.

Тази вечер тя организира в София концерт на американската група Moonchild, а през следващите седмици й предстоят ангажименти в Париж и Лисабон.

През лятото Рут Колева бе на почивка в Исландия. „Отидох сама за 7 дни, наех кола под наем и обиколих почти целия остров. Беше много зареждащо“ – разказа певицата.