Рут Колева стана първият български артист, подписал с мейджър лейбъл* - новият й сингъл “Superpower” излиза във всички дигитални платформи, издаван от Warner Music и Орфей Мюзик.

"Чувството да подпишеш договор с мейджър лейбъл е наистина невероятно и е нещо, за което съм мечтала от много години, но на този етап от живота си чувствам, че това е важно не само за мен, но и защото може да отвори врати за много други млади изпълнители, които да последват примера“, сподели Рут Колева по повод международната премиера на “Superpower”.

„Всичко това се дължи на страхотната работа на нашия екип от Орфей Мюзик, които сбъднаха тази моя мечта и са неразделна част от всичко, което тепърва ще реализираме с Warner“, допълва певицата.

Договорът с Warner Music е логичната стъпка за българката, след успехът й на световния музикален пазар като независим артист. През последните години Рут Колева придоби международна слава с разпродадени концерти в Азия, представянето й като единствен участник от България, в музикалната програма на фестивала South by Southwest (SXSW) или ротацията й в най-авторитетните музикални платформи в Европа и САЩ. Великолепният Марк Ронсън не скри възхищението си от нея, а многохилядната й армията от фенове в социалните мрежи подкрепя всяка нейна стъпка.

С международно участие е и последния сингъл на Рут Колева, наречен “Superpower”. Песента е продуцирана от Декстър Рандал, работил с от Кендрик Ламар, Мери Джей Блайдж, Fifth Harmony. „Superpower” напълно разгръща потенциала на Рут, подготвяйки почвата за това, което със сигурност ще бъде дълга и плодотворна кариера.

Видеото на „Superpower“ е на Георги Пеев, който режисира All The Guys и Wassup, издадени от Орфей Мюзик, официален лицензиант на Warner Music за България.

Песента е изградена около омагьосваща, но минималистична продукция, която фокусира към неустоимият глас на Рут. Уверена и същевременно уязвима, тя предава посланието си за любов към себе си, по нейния дълбоко въздействащ начин.

Рут кани слушателите в дълбините на съзнанието си и не премълчава нищо. Характерният за Колева дрезгав шепот придава сладост на куплетите, изграждайки очакването за въздействащия припев "I've got the Power!".

*Мейджър лейбъл - дефинира се като голям звукозаписен лейбъл, който управлява висок процент от годишните продажби на записи и може да публикува, разпространява и продава собственото си съдържание. Текущите звукозаписни компании в „Голямата четворка“ (Big 4) са Sony BMG, Universal Music Group, EMI и Warner Music Group.