Ралица Стефанова и Надежда Милева коментираха темата за трепетите на първата любов в първия учебен ден с Радина Червенова в „Преди обед“. Психологът Надежда Милева сподели, че първата любов предопределя какво ще се случи след това.

„Ако си преживял първата си любов като отхвърлен, изоставен и нежелан, съответно ще имаш такива очаквания. Ние сме свободни за отношението си към това, което ни се случва, а не към това, което ни се е случило вече, т.е. миналият опит си е наш, но отношението ни към него е нашият избор. Благодарение на първата обич ние вече имаме правото на различни реакции в следващите. Ако ти си отхвърлен, очакваш да бъдеш отхвърлен отново", допълва психоложката.

„Родителите са тези, които ни дават правото на отношение към обичта като цяло, тъй като обич - това е способност", казва Милева.

"И както сутрин подсещаш детето да си измие зъбите, ти го подсещаш и да обича като го целуваш, прегръщаш и му даваш някаква сигурност"

  

"Способността "обич" се развива и родителите са тези, които са главни участници в изграждането на тази способност - когато едно дете преминава през нещо, независимо дали ще е първата любов или първия учебен ден, родителите са тези, които имат най-важната задача просто да са там, за да знае детето, че те ще го обичат безрезервно и ще могат да му преведат какво се е случило и къде се е загубило", казва още тя.

"Всеки има правото на емоцията си, включително и тъгата. Най-страшното за нас в нашата първа обич е, че се страхуваме, че тя ще е последна. Една от важните задачи на първата обич е да дадеш правото на тъгата - ако си отхвърлен или разочарован, да си я преживееш, за да имаш правото да продължиш", казва Милева.

В разговора Радина Червенова споделя нейните преживявания от скорошния годеж на дъщеря й Ая.

„По интересното е, че това е нейната ученическа любов, която прерасна в една щастлива млада двойка. Много е важно двама души, които се събират, да не се взират един в друг, а да гледат към една и съща цел", споделя ТВ водещата.

Мария, по известна като Риа, е дъщерята на Мирослав и Мария Мутафчиеви, известни като Мери и Миро от „Мери Бойс Бенд“. Бъдещата звезда е на 19 години и заяви категорично, че все още не е срещнала истинската любов.  

„Човек през живота си се среща с различни хора, но в един момент решава, че някъде иска да спре и да остане“, споделя музиканта и баща на Риа.

Вижте повече във видеото горе.