Всеки от нас има предмети, които обича и на които държи по една или друга причина. За водещия Део това е един най-обикновен шал, който е купил за два долара преди 10 години в Индонезия. Днес този шал е толкова важен за него, че рядко го дава на друг и никога не се качва в колата си, без да му е под ръка.

За "Търси се още..." Део разказа, че първоначално някои от познатите са му се подигравали за покупката, тъй като шалът не е традиционно индонезийски, така че не е много добър сувенир. С времето обаче е станало ясно, че парчето плат може да се ползва за много неща.

Снимка: bTV

Део разкри, че го е ползвал за хавлия, възглавница, одеяло и дори плажна кърпа. Най-често го ползва в колата си, без значение дали е студено или топло. Део сподели, че не обича климатици, затова когато е горещо отваря прозореца и си слага шала, за да не настине.

Любопитно е, че мъжът не е имал никакви сериозни инциденти с колата си, откакто ползва шала и в това може би има пръст по-висша сила. Преди няколко години Део посещава манастир в Света гора и докато повечето му спътници дават икони и кръстчета, които да бъдат осветени, Део дава шалчето.

Снимка: bTV

Той признава, че такава привързаност към шал не е съвсем нормална, но предметът има дълбоко символично значение, отделно от чисто практичните му свойства. По тази причина телевизионният водещ рядко го дава на друг, освен на децата си. Малчуганите често се завиват с одеялото, докато спят.

Все пак, с известна неохота, Део се съгласи да даде шала и на Меги Димчева. Може да видите научите повече от видеото.