Днес в студиото на "Преди обед" гостува Росица Обрешкова, племенницата на Стефан Данаилов, която той наричаше "моето момиче" и "моята дъщеря". Ето какво сподели тя за последните дни на големия актьор.

През лятото отивам в реанимацията в Бургас и го заварвам с цигара и чинийка на гърдите като пепелник. Разрешили му да пуши и ми казва: „Онзи ден разбрах, че умирам. И като ми стана смешно.“

От близкия ресторант някакъв фен му носеше обяд, той канеше всички сестри в стаята, каза, че е поръчал и хубаво вино. Такъв беше вуйчо ми.

Последните му представления бяха с „Актрисата“ във Варна, Търговище, Русе... Аз съм режисьор на спектакъла.

Актьорът е щастлив, когато е на сцената. Репетирахме с него и студентите му „Слуга на двама господари“ на Карло Голдони. Имаше желание да направи собствен театър и да поставим „Идиот“ на Достоевски. Имаше изключителна интуиция за хора и за театър.

Е, имало е и трудни моменти с него. В 4 сутринта, като те вдигне да направиш кафе, беше тежко. Имахме един период, когато с дъщеря ми живеехме при него след едно от първите му падания. Заспивах на канапето в хола.

Толкова много го обичах, че изобщо не забелязвах дали е труден или тежък характер. Той беше човек, който толкова лесно се обича.

Днес неговите студенти имат премиера. Желая им на добър час!

Благодаря на всички от ВМА, които се бореха за живота му. Той имаше голям кръвоизлив в белия дроб и едва дишаше. Стабилизираха го, той дойде в съзнание и попита какво става с представленията. После нещата се влошиха и по едно време загуби говора си.

Той ми завеща памет. Аз имам толкова много натрупани преживявания с него и моята майка. Тяхната сянка е много голяма, но там се живее уютно, признавам си.

Надявам се вуйчо да е с ангелите горе. Да се видят цялата банда и да си направят една прекрасна вечеря. Той обичаше големите маси.

Цялото видео можете да видите тук: