Поли Гергушева разказа за новото си амплоа в студиото на „Тази събота“. Oтскоро майката на едногодишен син е водещ на късната емисия на bTV Новините.

„Чувствам се високо оценена и благодаря на Антон Хекимян и Веселина Петракиева за доверието“, каза Поли Гергушева пред Диана Любенова.

Тя се надява да не липсва на семейството си в тези няколко часа, когато идва на работа.

„Бабите винаги са се отзовавали в моментите, в които сме имали нужда от тях, но все пак се справяме сами“, сподели журналистката.

Поли Гергушева допълни, че съчетава умело ролята на майка и на журналист, дори за нея те имат много общо.

„Аз не ги възприемам като отделни роли, за мен това е едно цяло. Като станах майка, това откри пред мен една плеяда от нови интереси. Това е ново и интересно за мен, дори майчинството помогна на журналиста в мен, направи ме още по-любопитна и ме отвори към търсенето на нови теми“, категорична е Гергушева.

Преди майчинството тя е лайфстайл журналист, водещ на „Coolt“, и прави много интервюта с известни личности, а сега е водещ на новините и споделя, че това за нея е страхотно предизвикателство.

„Аз лично имам нужда от промяна и не мога да си представя, че ще съм в офис от 9 до 5 часа. Затова и когато избирах журналистиката, знаех, че ще съм заета по всяко време, но това не ме спря“, сподели Поли.

„Легендата по правоговор Любинка Няголова ми помага да представя всяка новина по най-добрия начин“, благодарна е новата водеща на bTV Новините.

За Поли Гергушева най-важното за новините е доверието на хората.

„Живеем в трудни времена и най-важното е бърз достъп до хората, с точните факти и доказателства. Всички горещи точки, от всички гледни точки и затова доверието в нас е най-важно“, категорична е тя.

Новините, които представя с най-голямо удоволствие, са финалните, защото те винаги са положителни.

„Лили Боянова ми пожела да имаме повече извънредни емисии за златни медали и много други позитивни новини“, каза с усмивка Поли Гергушева за финал.