„Наградите са като рождените дни – всички ти честитят на деня, а на следващия все едно нищо не се е случило“, така Ники Илиев коментира пред Натали трифонова поредното признание, което получи – филмов режисьор на годината.

Той сподели, че „Завръщане 2“ вече е бил гледан от 80 000 души. Това доближава резултата на първия филм, който стана най-гледаният филм за 2019 г.

„Освен това по време на първия филм нямаше коронавирус и война“, допълни Илиев. „Така че този път ситуацията беше малко по-сложна. Но резултатите са много хубави.“

Той разкри, че намира втория филм по-добър и по-забавен. Освен това с него се опитва да поправи една грешка от първия, за която признава.

„В първата част леко ме обвиниха в сексизъм – женската част от каста, най-вече Евелин и Диляна“, разказа той. „И имаха право донякъде. Аз пиша сценарий и гледам от мъжка гледна точка и е нормално да ми е трудно да видя другата гледна точка. Сега се опитахме малко повече жените да бъдат засегнати и малко повече любовните отношения да бъдат засегнати.“

А закъснявал ли е Сашо Кадиев?

Зрителите на „Преди обед“ знаят, че водещият и актьор Сашо Кадиев редовно идва на работа в последния момент. По тази причина Натали Трифонова попита Ники Илиев дали е закъснявал и за снимките на филма.

„А сутрин слънцето изгрява ли?“, попита той вместо отговор.