Със своето изпълнение в "Гласът на България" Мартин Акинреми накара всички треньори да се развълнуват искрено. За да изрази възхищението си от гласа му и да го привлече в своя отбор, Дара дори падна на колене. 

Участникът с екзотична фамилия е българин с нигерийско име, а майка му е наполовина кубинка.
Личната му история трогна всички треньори. 

Мартин Акинреми сподели в "Тази сутрин", че приема името си за късметлийско, въпреки че дълго време е имал проблеми с гражданството и документите. 

"Дядо ми е кубинец, баба ми е българка. През 80-те години майка ми се омъжва за нигериец, от когото се ражда моят брат. Те се разделят, но не се развеждат. Моят биологичен баща пък не ме е припознал, затова, когато се раждам, а тя се води, че е в брак с чужденец, просто ме записват с тези имена."

Изпълнителят приема философски миналото си и е на мнение, че "така може би е трябвало да се случи". 

"Кубинците са много темпераментни и това го има в нашето семейство. Всъщност винаги съм се чувствал българин. И затова беше и моят път към историята и археологията." 

Мартин е археолог и е работил на доста средновековни обекти. 

Споделя, че един от най-любимите му проекти е мозайка от Августа Траяна, днешна Стара Загора. Признава, че се случва да си припява, докато е на разкопки. 

"Работата е натоварваща и е изморителна. Тъй като сме на открито, има моменти, в които обикалям сред царевицата, изнасям концерт и тъй като има вятър, тя ми се кланя."

Често го сравняват с Бруно Марс, с когото има визуална прилика. Твърди обаче, че му е омръзнало от тези сравнения. 

"Всички ме убеждаваха, че мога и явно просто дойде моментът, в който се отпуснах на сцената и... явно мога" - сподели той в студиото на "Тази сутрин". 

Парчето "Us" той изпълнява почти през цялото време със затворени очи. 
"Нямах това намерение, обаче в момента, в който отворих очи и видях, че има обърнати хора, си казах "Затваряй очите пак, защото трябва да запазиш самообладание, а песента още не е свършила". 

"Чаках нещо като теб, чаках твоя глас, чаках теб!”, каза Дара, която му падна на колене и го спечели в отбора си. 

Цялото предаване "Тази сутрин" гледайте на btvplus.bg.