За един от големите си професионални комплименти Георги Тошев смята това, че хора, които са важни за него , са го допуснали близо до тях, а други са му станали и приятели. Продуцент, писател, журналист и творческа личност, срещнала се с много световноизвестни звезди, той разказва повече за не/познатата си страна в COOOlt.

Георги Тошев получи и наградата за най-четен биографичен автор за 2021 г. на Столична библиотека. Наградите се раздават за седми пореден път. bTV радио пък получи приз за медия, която най-ярко отразява българското книжовно наследство. 

Невена Коканова е един от първите големи творци, които му гласуват доверие. Като млад репортер във вестник я моли за интервю, а въпросите си към нея тогава определя като "най-тъпите и клиширани".

"Успокой се, Георги!" - му казва актрисата тогава с характерния си глас. Така пада завесата между голямата актриса и обикновения почитател. 

От нея получава урока, че ако някой иска да помогне на млад човек, трябва да му даде цялото си доверие. 

Вълнуващи и с притеснение са били и първите му срещи с Лили Иванова, Стефан Данаил, Наум Шопов, Татяна Лолова и др. 

Има невидими пътеки, по които стигаш до един човек. И ако този човек те допусне, вашето става и приятелство и продължава. И е много ценно!

Споделя и за случаи, когато не му се получава никакъв контакт с човека, с когото прави интервю. Такъв например бил Робърт Де Ниро.  

Определя 2021 г. като добра за себе си. И причината далеч не е само, че българското издание на "Форбс" го поставя на 14 място сред влиятелните личности. 

"За мен една година е добра, когато близките ми и аз сме здрави в тези времена. И когато са се случили част от твоите проекти мечти. Изпратих година, в която успях да довърша важна за мен книга - Тя, Цветана Манева. Колкото по-близък ти е един човек, по-трудно можеш да го разкаже."

Заради огромната му обич и уважение към актрисата, писането на книгата било затруднено. Проектът започвал и спирал няколко пъти. На помощ с красивите си думи идва драматургът Яна Борисова, за което Георги Тошев й е благодарен.  

Признава, че вече може да си позволи да зададе на известна личност, с която прави интервю, въпрос, който го мъчи лично него в момента. Това може да го успокои, но и още повече да го напрегне. 

Всеки въпрос може да има толкова много отговори. Въпросът е ти да избереш един от тези отговори, да го приемеш за твоя истина, за да можеш да заспиш спокойно и да продължиш по пътя си.

"Децата на другата България" започва втори сезон в ефира на bTV.

В 12 епизода зрителите ще могат да видят млади българи, които са намерили мястото си извън България, но не забравят, че за винаги ще й принадлежат.