През 2015 г. Таня Станчева е на 38, когато започва да чувства силни болки в корема. Скорошната гинекологична операция заблуждава всички и се предполага, че болката е от това. Не след дълго обаче болката започва да се мести и става по-силна. След колоноскопия и лапароскопия й откриват рак на дебелото черво.

„Не ме оперираха веднага, защото бях много отслабнала. Тежах само 40 кг“ – споделя Таня пред д-р Неделя Щонова в „Преди обед“ (bTV). Ето какво още разказа тя в студиото.

Отидох в Турция на преглед, където ме оперираха спешно заради опасност от перитонит. Тежка операция, при която отстраниха 120 лимфни възела. След нея се наложи да прохождам отново. Направих и 12 курса по химиотерапия, всеки по две денонощия. Нямаше странични ефекти от нея, само губих енергия.

Много благодаря на всички мои приятели и близки, които помогнаха да съберем пари за спешната операция. После се наложи да продадем жилище, но важното е, че всичко приключи успешно.

Близките ме подкрепяха много! Плачеха навън, но при мен бяха с висок дух.

Снимка: bTV Media Group

Оздравях и през 2017 г. реших да си осиновя детенце. Орлин дойде вкъщи на петия ден от раждането си. Вече е на 3 годинки – едно слънце, което озари цялата ни къща и ни дава сили.

Процедурата по осиновяването беше тежка, но мина бързо. Човек трябва да вярва, да е положително настроен!

Снимка: bTV Media Group

Целия разговор можете да чуете тук.