Лиляна Станаилова става известна с ролята си в екшън филма на Асен Блатечки "Бензин" и с работата си като модел в реклами на много световни брандове. Започва професионалния си път през 2006 г., когато печели титлата "Мис България-Лондон".

"На улицата ме срещна някаква агентка и ми предложи да се включа в конкурса, но аз не го взех насериозно. След това се свързала с нашите и все пак опитах, но до последно не вярвах. Дори когато обявяваха победителите, вече бях се преоблякла в своите си дрехи и ми се наложи бързо да се преобличам наново, за да изляза на подиума", спомня си Лилияна в "Преди обед". Тя не вярвала, че ще спечели, защото имала чувството, че е "прекалено пухкава" за модел тогава.

Оттогава насам Станаилова активно се снима в реклами за различни марки от цял свят. През миналото лято е била на снимки в Кейптаун. 

"Обадиха ми се от агенцията ми в Германия и ми казаха, че трябва да изпълня задачка, за да участвам в кастинга за реклама на автомобил. Трябваше да си представям, че падам от ръб. Не беше лесно - няма ръб, няма вятър, а трябва да падам. Една приятелка ми помагаше и ме снимаше с телефон".

След като одобряват Лиляна, тя снима в продължение на седмица само фотосесията по 6 часа на ден, а след това още 22 дни са били снимките на самата реклама.

Лиляна разказа и за единствената си засега роля в киното - във филма "Бензин". На въпроса какво не си харесва в играта тя отговаря: "Прекалено естествена съм, което на места гранични с непрофесионалност. Сега вече знам как да запазвам естествеността, но да продължавам да играя".

Поздрав от режисьора Асен Блатечки ѝ припомни как двамата са снимали любовна сцена в 4 сутринта.

"Беше ужасен студ, а аз бях без горнище и ни заливаха със студена вода от маркучи. Това ми бяха първите снимки гола и ме беше много срам", спомня си през смях Лиляна.

Как и защо е купила каравана на циганско семейство и още какво каза Лиляна Станаилова чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване гледайте на btvplus.bg