Миро започва да изучава пиано на 6 г. По-късно участва в първия си мюзикъл. Поставя рекорд в Топ 20 на Бг Радио, където влизат 6 негови песни. Той отново ще бъде един от треньорите и в новия сезон на "Гласът на България".

За крилете на волята, спасението и какво му липсва на днешния свят - Миро е в главната роля в "120 минути".

Споделя, че най-голямата промяна у него през годините, е това, че няма промяна. 

"Когато се трудиш, остават неизменни неща. Постоянството побеждава."

Но популярността, която все пак се е променила и е пораснала с годините, го е направила по-отговорен човек. Ролята на родителите му за това и днес определя като "невероятна". 

"Баща ми създаде не просто мен и сестра ми, а двама приятели. Помежду ни има силна връзка. Семейството ни наказваше заедно - ако аз сгреша нещо, наказваше и двамата. Към мен бяха по-милостиви, защото аз съм по-малък. Но така ставахме едно - ние срещу тях. И се сплотявахме. Сестра ми е и моя опора и приятел."

Баща му минава и през тежко изпитание - рак, който успява да пребори. 

"Това е чудовищен стрес и шок! Не съм готов да загубя своите родители. Вече забравихме това, защото беше отдавна, но в онзи момент бяхме в безпомощност. Аз имам опора в Бог. Затова не спряхме да се молим през цялото време. Татко беше атеист, но прие Христос за личен спасител и толкова години по-късно е жив и здрав."

Връзката между вярата и музиката за него също има, като споделя, че най-вече е важно да се дава най-доброто и да се учи постоянно.

 

"Огънят, който не угасва, ни прави хората, които сме", споделя той.

Миро отново ще бъде един от треньорите в "Гласът на България". Преди това обаче ще има лятно турне, което започва от Созопол и обещава да бъде изключително впечатляващо. 

Какво липсва на светът днес?

Морал и Бог.

Любимата му българска дума?
Любов.

Повече за новата му песен и на кого най-трудно прощава - вижте във видеото.