Текстът на хита „Зелената стара чешма“ е дело на Богомил Гудев, който почина през 1993-а на едва 58 години, но остави след себе си шедьоври като „Вървят ли двама“, „Бяла тишина“ на Георги Минчев и „Щурците“, „Детство мое“, „Честит рожден ден“ на Мая Нешкова и още 1200 песни!

„Поръчахме му да ни направи кънтри песен. Някаква кънтри история, защото неговите творби са сюжетни. Когато ни даде текста, много ни хареса и започнахме с Мими да пишем музиката“ – споделя композиторът Развигор Попов пред камерата на „Преди обед“ (bTV).

„Често ни питат това ли е историята на дъщеря ни. Не е, но явно хубавият текст действа на хората и те го чувстват лично… Клипа го направиха наши приятели от Велико Търново. Снимахме в Арбанаси, Боженци и на чаршията в Търново. Хиляди благодарности на Калоян и Марианка!“ – разказва Мими Иванова.

„Гледал съм в интернет и два любителски клипа, които са много сладки. Явно хората много са харесали песента и са решили да си направят видео“ – допълва Развигор Попов.

„Хората знаят текста наизуст и на концерти спирам да пея, оставям публиката да довършва фразите. Щастлива съм, че имам такава прекрасна песен, която вероятно ще ни надживее“ – признава Мими Иванова в „Преди обед“.

Целия разговор можете да видите във видеото горе.