"Омръзна ми да съм на тясно" е култова фраза от песента "Ха-Ха" на Милена Славова. Парадоксалното обаче е, че певицата пише текста на песента именно докато е на тясно - живеейки в таванско помещение с размери 3 на 3 метра. 

"Една вечер, както си стоях, започнах да пиша текста. Както излезе, така си остана. Не съм променяла нищо", споделя певицата в "Преди обед". 

Именно този таван е мястото, на което Милена пише много от текстовете на известните си песни. Според нея там е имало особена творческа енергия.

"С майка, татко и брат ми живеехме в един много тесен апартамент. Нямах личен гардероб или шкафче, с брат ми спяхме в хола. Когато пораснах, имах нужда от пространство, но родителите ми нямаха финанси за друг апартамент. В нашия блок се освободи един таван и помолих татко да го взема за мен. Наемът беше 32 лв. На този таван, на 11 етаж, имаше страхотна гледка - имах чувството, че хващах някакви вълни и най-хубавите ми текстове са написани там."

Песента е написана преди 30 години, но думите й продължават да са актуални и днес. 

"Все едно беше вчера. Текстът на песента е посветен на... мен. Защото аз съм като филтър на живота от онова време. Той отразява моята душевна същност", пояснява още певицата.

Не смята, че режимът от годините преди '89 й е повлиял за текста: "Не съм била обвързана политически да направя песен заради промените. Искала съм да помогна те да се осъществят, но това са неща, които не зависят от нас. Ние сме си същите хора, продължаваме да правим музика и да пишем текстове. Докато политиците идват и си отиват."

Споделя, че често й се е случвало след концерт, да чува как агитки, които вървят по улиците, пеят тази песен.

"Това е страхотна енергийна храна!"  

Не е сигурна каква е причината песента да се пее и до днес. "Явно има някаква положителна енергия. Може би затова, че е весела. Или защото е огледало на действителността."

Цялото предаване "Преди обед" може да гледате на btvplus.bg.