Катя и Здравко от дует „Ритон“, както и шоуменът Венци Мартинов разказаха в „Преди обед“ как е създадена песента "Елате ни на гости".

„Заглавието на песента е точно. Ние и до ден-днешен обичаме да имаме гости. Тя дори се роди по време на гости. Венци Мартинов беше у нас и буквално на една салфетка написа текста. Всъщност хубавите неща така стават“ – призна Здравко.

През 80-те години дуетът пътува из страната със свой бенд, а Венци Мартинов забавлява публиката в почивката. Така те се сближават и опознават.

„Морис Аладжем беше написал музиката, но нямахме текст. Има много кадърни хора, но е важно да дадеш писането на текста на точния човек за конкретната мелодия“ – споделя Катя.

Музикалното семейство изпълнява за пръв път "Елате ни на гости" в Нова Загора през 1987 г. и публиката веднага иска повторно изпълнение.

„Песента стана шеговита, защото си я представях на сцената като диалог между двамата. Получи се атрактивна и сценична творба“ – коментира Венци Мартинов, който е имал няколко кратки срещи с Морис Аладжем, но двамата не са обсъждали общата си песен.

„За мен той бе идол! Приятно ми е, че той е автор на музиката“ – признава шоуменът.

„В много наши песни има автошарж, автоирония и тази също е от тях. Някои казват, че е прекалено жизнерадостна за съвремието. Други пък смятат, че липсват такива песни, защото всичко стана по-прозаично и някак си по-тъжно. Винаги включваме "Елате ни на гости" в концертите си. Това е най-емблематичната ни песен“ – разказва музикалното семейство.

Целия разговор можете да проследите във видеото горе.