Михаил Билалов беше гост на предаването „120 минути“, за да представи новия си моноспектакъл „Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“, който е планиран за 4 декември. Актьорът обаче осъзнава, че има много голяма вероятност представлението да бъде отменено заради новата вълна от COVID-19.

В представлението по текст на Ваня Николова, въоръжен с черно чувство за хумор и лафове-куршуми, героят на Билалов анализира бурния си живот извън закона и прави аутопсия на объркания съвременен свят. Режисьор на представлението е Лиза Шопова.

Първоначално представлението е било планирано за 19 май и с него актьорът е смятал да отбележи 55-ата си годишнина, но се е оказало, че със сценаристка Ваня Николова са се надценили. „Добре че беше коронавирусът, че да си завършим текста“, шегува се Билалов.

Пред водещия Светослав Иванов Михаил Билалов сподели, че много го влече ролята на мафиот, защото лично е познавал много от ъндърграунд лицата на прехода, преди да завършат житейския си път „очертани с тебешир“. Той разкри, че не иска да каже нищо лошо за никого от тях, защото повечето от тях са били „много слънчеви момчета“.

Снимка: bTV

Самият Билалов не се страхува за неизвестността на бъдещето, защото смята, че на всеки трябва да му е ясно, че както започваме живота си, един ден той ще приключи. Затова и не дели хората на оптимисти и песимисти, а на „марсианци и хора от земята“.

Михаил Билалов не се счита за интелектуалец и смята, че е грешно актьорите да се считат за такива. „Актьорът само интерпретира текста“, заяви той. „Истинският интелектуалец е писателят.“

Цялото интервю с Михаил Билалов може да гледате във видеото.