"Абсурдно е". Така директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин формулира ситуацията, в която се намират театрите в момента. 

"В Народния театър има 800 места и при изпълнението на всички норми за хигиена и санитарност могат да влязат 188 души. Има представления, които отново се продават месеци напред и естествено, че тези 188 души никого не задоволяват - нито театъра, нито нашите зрители", категоричен е Мариус Донкин.

Вниманието и грижата ни към зрителите е голямо - и като въздух и като дезинфектанти, и като маски, и като разположение в салона.

В момента хората се притесняват от реакциите си, смята Донкин. Започва да се губи смисъла от работата на артиста.

Маските крият лицата и за актьорите остава скрито как се възприема изпълнението на сцената, коментира още директорът.

Правят се тестове, когато има симптоми при някой от актьорите. До този момент е имало трима от младите с положителни тестове и в момента си доизкаравт карнатината, каза още Мариус Донкин.

Директорът на Народния театър призовава да бъдат осовбодени всичките 800 места и всеки, който реши, да влиза с маска при всички останали мерки за безопасност.

"Готови сме с голямата си програма за догодина, посветена на Вазов. На 23 декември ще направим един по-особен празник, един приятелски поздрав, ръка към тези, които ще дойдат в салона. Всеки ще може да влезе свободно", допълни Донкин.

Повече подробности научете от видеото по-горе.