Актрисата Параскева Джукелова със сигурност не се нуждае от представяне. Ако не сте имали възможност да я гледате на театралната сцена, със сигурност е стигала до вас с ролите си във филмите "Сезонът на канарчетата", "Емигранти", "Време за жени", както и в сериала на bTV "Къде е Маги". Родена е на 14 ноември 1970 г. и тази година й предстои юбилей. Има една дъщеря - Калина, за която си пожелава път, различен от театъра.

Бих искала, ако може, дъщеря ми да няма голям интерес към театъра, защото това е някаква зараза, някаква краста. Човек едва ли не живее само и единствено за сцената, за театъра, за ролите си, а животът е цветен и има къде, къде по-интересни и предизвикателни неща. И ако тя може да не се зарази от това, аз бих й го пожелала.

Поводът да се срещнем с Параскева Джукелова и да разговаряме в уютната й малка гримьорна в Народния театър е работата й по първия за нея аудиосериал

Снимка: Евгений Милов

"За разлика може би от радиотеатъра, в случая няма режисьор, който да ти казва "това го направи така, направи го иначе". Имат доверие на актьора, когото са поканили, да предаде съответните емоции на различните герои. Естествено след това има кой да го чуе, да го редактира. Но е по някакъв начин една самостоятелна работа и благодаря за доверието", разказва тя за процеса по записване на "Гълъбова кръв".

"Последно вчера във фитнеса вдигах и правих някакви упражнения и в главата ми звучеше "Зорбас". Така че, озвучавам си и тренировките понякога", добавя актрисата. Всичко по темата за аудиосериала, както и още за дъщеря й Калина чуйте във видеото в началото.

По време на кратката ни, но приятна среща, поговорихме и за театър. Как се променил българският театър за 30 години преход и каква е българската публика в очите на една от най-известните ни и добри актриси чуйте тук: