Измина една година след номинацията на Мария Бакалова за "Оскар". В този период тя засне три главни роли и стана копродуцент на последния филм с нейно участие. На 1 април е премиерата на „Балонът“, където тя си партнира с Дейвид Духовни.

По този повод Георги Тошев разговаря с актрисата и първият му въпрос бе „Стана ли по-уверена?“.

„През последната година станах по-уверена в това да си поръчам кафе или такси. Преди се срамувах или страхувах. Може би станах по-откровена и започнах да комуникирам по-уверено с екипа. Станахме като семейство. Иначе в професионално отношение не мисля, че съм по-уверена. Трябва да се провокираш, докато си жив, да искаш повече. Така ще постигнеш по-големи резултати“ – сподели Мария в „Преди обед“.

Тя призна, че докато е гледала „Балонът“, се е смяла много.

„Това е интересен мета филм, защото разказва за група актьори, които се опитват да завършат филм по време на световна пандемия. А реално ние снимахме в най-голямата карантина миналата година. И всички 30 актьори бяхме наистина като в балон в Англия. Живяхме в един хотел, където ни даваха храната през малко прозорче. Всеки яде сам, нямаш право да пиеш чай с колегите. Доста странно беше“ – разказа Мария.

Актрисата припомни, че трудните времена без изкуство са още по-трудни, защото по време на пандемия хората се обръщат именно към него – четат, слушат музика, гледат филми…

„Дейвид Духовни е страхотен, той е и добър музикант. Да, приятелствата в тази сфера са възможни. Имам вече близки хора тук, имам и моите стари приятелства в България, разбира се. Холивуд и изобщо сферата на изкуството все по-малко приема лоши хора“ – коментира Мария Бакалова.