„Заради пандемията не се бях прибирала в България от края на 2019 г. Видях се с мама, която снощи си дойде от Австрия, както и с някои приятели. Много е приятно, чувстваш се вкъщи, тук въздухът е различен! Ядох баничка“ – сподели Мария Бакалова, която гостува за първи път в студио на българска телевизия.

Актрисата дойде у нас от Париж, където бе гост на Седмицата на модата и се срещна с някои от най-големите имена в модната индустрия.

„Трогнах се, че Джорджо Армани знае коя съм. Бях с дрехи на „Армани“ на церемониите за наградите „Златен глобус“ и Наградите на британската филмова академия. Две огромни рокли, с които се почувствах като принцеса! Благодарих на Джорджо Армани и го поздравих за изобретателността му и за красотата, която създава. Той и племенницата му Роберта са много земни, излъчват светлина. Мисля си, че ако се стараем да сме малко по-добри, и светът ще стане по-добър“ – разказа Мария в студиото на "Тази събота и неделя".

Тя допълни, че се е разтреперила от вълнение при срещата си с Ана Уинтър, главен редактор на американското издание на списание „Вог“.

„Тя е великан и се притесних дали косата ми е добре, дали всичко е наред с дрехите ми. Останах без думи, когато тя ми каза „Мария, поздравления за шеметната година!“. Казах си, о, боже, Ана Уинтър знае името ми, това сън ли е?“ - сподели актрисата.

След краткия си престой в България Мария заминава за фестивала в Кан, където е премиерата на филма "Жените наистина плачат" (реж. Весела Казакова и Мина Милева).

„Вълнувам се, че български филм е селектиран в официалната програма Кан. Досега това се е случвало само веднъж с „Посоки“ на Стефан Командарев. Новината за селекцията бе обявена на рождения ми ден и беше много емоционално. Весела Казакова и Мина Милева са големи професионалисти и във всяко тяхно произведение има послание. Във филма има пет женски персонажа, които минават през много неща. Моята героиня е най-малката от всички. Филмът е много чист и оголен, озъбен. Аз съм феминист, а феминизмът означава равенство, ние не искаме повече. Например това, че аз плача и съм емоционална, не значи че съм слаба. Напротив това е сила“ – призна Мария Бакалова.

„Нещата са възможни и това е най-големият подарък. Ако сами не си вдъхваме надежда, да мечтаем дръзко и голямо, защо е този живот?“, каза още актрисата, номинирана за „Оскар“.

Според нея всички сме свързани. Тя добави, че винаги ще се радва на това, което й се е случило.

„Иска ми се да помогна това да се случва на все повече хора“, каза още Бакалова.

За живота на холивудска звезда и какво е да си част от американската Академия за филмово изкуство и наука, вижте повече във видеото горе.