Новата песен на Любо Киров се нарича "Усеща се сила" и част от нея е повлияна от вярата и надеждите на хората около Великден. 

"Това е песен за силата, която аз получавам и усещам извън себе си" - споделя повече за нея той в "Тази сутрин".

Любовта, вярата и силата са едни основните послания в песenta на изпълнителя. Той признава, че публиката му се припознава в текстовете толкова силно, защото всяка дума първо е изживяна от него самия. 

"Ако действат на някого, то е, защото са преживени от самия мен. Аз самият имам нужда от тези думи. Те помагат първо на самия мен" - споделя той в "Тази сутрин". 

Публиката е главен герой и в клипа на песента.

"Ако Господ е любов, аз мисля, че той се проявява чрез хората. Затова сме на тази земя - да излъчваме неговото проявление. И ако Господ е любов и я показва чрез хората, те пък я излъчват към мен. Така аз си заверявам това, че Господ обича хората."

Парчето е част от новия му албум "Целуни ме".

Освен че е известен певец и музикант, Любо има и друго увлечение - учил е теология. 

"Повярвах, че има Бог и не вярвах, че човек спира да живее след физическото си проявление. Моите търсения ме заведоха до Библията, за това, че Христос е бил на земята, че е поел всички грехове върху себе и и това се превърна във вяра. Започнах да виждам чудеса около себе си", разказва той. 

Според него именно когато човек се обърне навътре към себе си, ще вижда само чудеса. Пример за такова чудо е реализирането на една идея. Това за него е чудото на духа.  

За Любо Великден не е само празник на боядисаните яйца. Макар че признава, че в миналото е било много весело в дома му, когато това се е случвало. Сега обаче най-важна за него е вярата. 

"Традициите са знак за вярата, но е много по-важно първо да имаме вярата и после да я обозначаваме с някакви ритуали" - категоричен е той.

И тази година изпълнителят ще прекара великденските празници със семейството си. Ще бъде заедно с майка си, сестра си, племенниците и малките семейни ритуали, които си имат. 

За ситуацията в Украйна говори, давайки пример за грешки, които хората са правили преди 2000 години, а повтарят и сега.   

След великденските празници му предстоят много концерти по морето, както и в чужбина. 

Междувременно вече стана ясно, че за поредна година той ще бъде част от журито на "Гласът на България". Няма търпение музикалното риалити да започне и искрено се надява, че тази година човек от неговия отбор ще стане победител.