Любо Киров започва лятото си с турнета в различни градове на България. След успешен старт със събитие в Габрово, музикантът е благодарен, че отново може да пътува и да пее пред публика. "Припомняхме си какво е!" - споделя той в COOLt... за концерта, на който са били заедно с Мария Илиева, група "Фондацията" и др. 

Най-новата му песен се казва "Целуни ме" и за нея той споделя, че е "органично направена".

"Рефренът с "Утре може да ме няма" малко хваща за гърлото. Текстът може би идва леко в повече като спазъм на сантимент. Но си казах, че щом това ми е минало през главата, така ще го оставя. Отдавна не се интересувам дали парчето е весело, бързо, или бавно. Или го има и минава през теб, или по-добре не го изкарвай."

Във видеото към песента участват различни актьори: "Гледам аз да не играя толкова много, а да давам шанс на тези, които го заслужават. Тук се включват Боян Арсов и Стефания Кочева - страхотни млади актьори с предизвестия да станат големи в това, което правят."

Скоро се очаква да изллезе и друга нова песен на Любо Киров - "Говоря ти сериозно". Тя е и втори сингъл от албум, който Любо се надява да издаде скоро. В парчето се говори за разликите между хората, които всъщност ни правят по-добри. 

"Мисля, че този албум ще се усети на две части - ако в началото го има тъжното от пандемията, то от средата натам ще има повече радост и светлина."

Освен че влага много емоция в музиката и текстовете си, Любо влага и вяра. 

"Вярвам в Бог. Ако не вярваме в Бога, се оказваме много безсмислени. Смятам, че е добре, ако човек е събрал съзнателни продобивки като мисъл и идеи."

За него е важно да се благодари на Бога не само в мъката, но най-вече в радостта.

"Когато благодариш на Бог, ако си добре, а не да го търсиш само когато си зле, тогава се случват големите неща. Тогава го усещаш по-интересно и по-реално" - споделя той. 

Повече вдъхновение певецът има, когато не е щастлив.

"В драмата винаги има анализ и този анализ поражда текстовете."

Редом до драмата той поставя и любовта. 

"Влюбването е това, което те кара да летиш. След това идва моментът, в който двете страни трябва да заявяват, за да доказват, че обичат. Влюбването е първоначалното политане, а същинската любов идва по-късно. Там трябва доказателство. Важно е да не се оставяш на течението."

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg