„При положение, че вече пет дни в недобро време Александър го няма – не съм оптимист за успешното намиране на детето живо“, това коментира криминалният психолог Тодор Тодоров в "Тази сутрин".

Според него, за да изчезне едно дете, има три варианта – "два от тях са свързани с насилствено престъпление, а третият – нещастен случай". Психологът изрази съмнението си, че детето ще бъде намерено живо.

Според него е особено важно хората, които последни са били с детето, да дадат обстойни показания. А също и "това, което се казва, чe се е случило – то да се е случило“.

Тодоров допълни, че при повечето случаи на изчезнали хора, по които е работил, е ставало дума за убийство.

Припомняме, че 12-годишният Александър изчезна на 11.11 в Перник, като последно е бил забелязан в района на Профилакториума. Той е облечен със сив суичър и носи в себе си розова плюшена играчка.

Детето е с тежка форма на аутизъм

Според близък на бащата на Александър - Марио Антонов това не е първият път, в който 12-годишното момче от Перник бяга. 

„Детето е с аутизъм и често се случва да бяга. Просто има този навик. Искам да призова гражданите за нещо изключително важно. Виждам, че във „Фейсбук“ се появяват клипчета, снимки. Призовавам хората да не правят снимки и клипове, а да отидат до детенцето, ако предполагат, че това е Сашко. Да го хванат за ръка, да го погледнат, дали е той и ако наистина е той да сигнализират на 112“, призова Марио Антонов.