Докато учел и се подготвял за кариерата си на актьор, Калин Врачански работел като сервитьор в пицария и продавач на цветя. За ролите си в живота и на сцената той разказва в студиото на "Тази събота". 

Връщайки се още по-назад във времето, си спомня, че  6. и 7. клас много искал да има брада. 

"Винаги рисувах хората с бради. И като почнах да имам брада, си казах - "Е, това е!" И от тогава съм с брада!" - споделя актьорът. 

Наскоро Врачански влиза в статистиката на заразените с коронавирус. Ваксиниран е, но работата му с много хора, наложила да си направи тест, който бил положителен. Разказва, че е прекарал заболяването леко. 

Когато в началото на пандемията спират представления и са ограничени социалните му контакти, приема това като възможност да си почине. Актьорът е активен в сезонните спортове. През лятото прекарва много време на плажа и практикува сърф, а през зимата кара сноуборд. Единственото, което не успява да вмести в натоварения си график, са тренировките по таекуондо. 

След като пандемията продължава по-дълго, отколкото е очаквал, признава, че е имал и по-тежки моменти. Точно тогава си е задавал въпроса докога ще издържи.  

Въпреки трудностите, 2021 за него е била силна година. Има две силни роли в пиесите "Баща ми бояджията" и "Тютюн". Любимата му реплика от втората пиеса е:

"Парите са само за глупаците, но по-интересна е властта, която ти дават". 

Успеха приема по особен начин.

"Да си успял значи не само да имаш възможността да практикуваш тази работа, но да я практикуваш и да забравиш някои битовизми. На Запад нещата са коренно различни. Ние тук трябва да мислим и за това. В професията си смятам, че съм постигнал много. За щастие има интерес към мен от страна на зрителите, за което много им благодаря!" - разказва Врачански.

Заради прекарания коронавирус се променя датата за премиера на представлението в Благоевградския театър, в което участва. Надява се, че през април репетициите ще продължат, а през май то ще бъде поставено на сцена. 

Цялото предаване "Тази събота и неделя" гледайте на btvplus.bg.