Песента „Само ако бях" на Тото стана не само голям музикален хит, но има и трогателна лична история. Каква е тя споделят Тото и Митко в "COOLt". 

Митко Марианов - Marianoff e от село Еленово, Старозагорска област - музикант и един от най-големите фенове на рапъра Тото. Само два дни след като Тото споделя демо на песента си "Само ако бях" в затворена група в мрежата, той му праща своето музикално предложение за припев на песента. 

„Реших, че имам само един изстрел и мога да направя нещо с Тото. Хвърлях, плаках, казвах, си, че няма да стане. Много емоционално беше всичко. Накрая му изпратих припева." 

„Аз това трябва да го направя!“ – е реакцията на Тото, когато чува предложението. То толкова го грабва, че решава веднага лично да открие Митко лично.

Първата стъпка на музиканта била да се свърже с централата на бензиностанцията, в която Митко работи. След това с екипа си решават направо да отидат в село Еленово и да го изненадат. 

Съдбата се оказва благосклонна към тях и първия човек, когото срещат в селото, се оказва негов братовчед, който ги упътва. Откриват Митко пред дома му - нищо не подозиращ, но и някак очакващ рапърът да се появи. 

"Вярвах, че това ще стане, че ще дойдат, само не знаех, че ще е толкова бързо" - казва той.

„Оказа се, че ние сме били там не поради нашата, а по негова идея." - коментира неговата увереност Тото. 

Музикантите оставят отпечатъци от дланите си на стена в дома на Митко. 

„Това ми беше мечта до този момент. Сега мога да мечтая още по-широко" - допълва с усмивка Митко.

За него мечтите са силен жизнен двигател: "Ако не мечтаеш, какво правиш – палиш си колата и чакаш. А аз сега вече пътувам. Пътувам към още по-велики неща.“

Признава, че освен на стената, Тото е оставил отпечатък и в душата му. 

"Това е отпечатъкът на мечтата, на това да го правиш, без да се страхуваш. Защото ние като че ли сме забравили, че това е най-хубавото нещо.“

Дуетът между двамата вече е факт. А песента „Само ако бях" е урок по доброта и човечност. 

А неговата лична мечта е да се занимава само с музика и един ден да задмина Тото.

30-минутен филм в YouTube разказва цялата история с откриването на Митко и изненадата, която му прави Тото.

Цялото предаване COOLt гледайте на btvplus.bg