Кинокритикът Владислав Апостолов коментира последните филмови събития в студиото на "Тази събота и неделя".

Филмът „Блондинката“ разпали много страсти, защото е биографичен, но не напълно. За да покажат, че Мерилин Монро е била жертва, авторите го превръщат в прекалено мрачен хорър.

В главната роля е кубинката Ана де Армас, която се е готвила за филма цели 9 месеца, като това включва и много уроци за изчистване на акцента. Друг интересен факт е, че режисьорът Андрю Доминик не е спирал камерата между сцените. За тази цел гримьорите, фризьорите и всички от екипа са били облечени в дрехите от епохата и така той е запечатал състоянията на Ана дори когато репетира диалога с учителя си по диалект.

Впрочем на Мет Гала тази година Ким Кардашиян се появи с роклята на Мерилин от онзи клип, когато честити рождения ден на президента Кенеди. Тя отнесе много критики, че е съсипала роклята, в която бе само за няколко минути, тъй като задните й части трудно се побират в нея.

Другата новина е, че Джони Деп се снима в исторически европейски филм за разгулния крал Луи XV. Вероятно Европа ще приеме този отлъчен от Холивуд актьор, както направи с Уди Алън например.

Владислав Апостолов коментира и комедията „Билет до рая“ с Джулия Робъртс и Джордж Клуни, както и пълния със звезди „Амстердам“, който вероятно ще изгуби 100 милиона долара.

„Хората искат да гледат комиксови герои, които спасяват света, и този филм попада в глуха улица“ – обобщи Апостолов.