Една кодирана любовна бележка се превърна в ябълката на раздора тази седмица в риалити предаването „Фермата“. Новопоявилите се конфликти, отношенията между хората, както и предстоящият дуел бяха коментирани от участника във „Фермата 6“ Йордан Белев и Цветелина Лозанова, която напусна формата миналата седмица.

„Това преживяване е нещо, което ще ми остане за цял живот. Едно уникално приключение - няма за какво да съжалявам“ – с тези думи Цветелина коментира отпадането си от шоуто. Тя се изправи в дуел срещу Ваня, която я победи категорично с 18 на 0 точки. Афилиейт мениджърът добави, че „за арената е много важно да си събран психически“ – нещо, което тя не е успяла да направи.

Що се отнася до сблъсъка на характери във „Фермата“, Цветелина сподели, че всички участници вътре са напълно различни един от друг и конфликтите са неизбежни: „Но е интересно да си го направиш като психоанализ с колко от тези души ти би могъл да комуникираш, да запазиш равновесие, защото няма как да не се карате“.

Неизбежна бе и темата за романтиката, която се зароди между напусналата участничка и Виктор. „Може би до известна степен с Виктор бяхме предпазливи пред камерите, получи се много детска история. Не мога да кажа нищо лошо за него, той е невероятен човек наистина“, разказа Цветелина. Тя добави, че срещата им в бъдеще е неизбежна и само времето ще покаже как ще се развият отоншенията им.

Участникът в миналогодишния сезон Йордан Белев заяви, че не бива да съдим хората и техните действия в предаването, защото „wсяко едно преживяване във „Фермата“ е строго лично и всеки един човек, който е бил там, си го е изживял по свой собствен начин“.

Отношенията между Цветелина и Виктор той определи като „чиста, детска, неопетнена любов“ – нещо, в което няма нищо лошо.

Гостите в студиото на „Преди обед“ не пропуснаха да коментират и най-горещото събитие тази седмица във „Фермата“ – кодираната любовна бележка на Пламен до Теодора, която се превърна в ябълката на раздора.

„Ако искаш да го прикриеш, ще го прикриеш. И Пламен в случая, осъзнавайки, че тази камера му е над главата и тя 24 часа следи най-малкото му мръдване, е бил напълно наясно, че за тази бележка ще се разбере“, категоричен беше фокусникът.

Цветелина коментира, че „Пламен никога не би искал да наруши правилата“, но и двамата не успяха да направят заключение дали това негово действие е стратегия или не.

Най-засегната от създалата се ситуацията тази седмица беше Теодора. Нейната реакция Йордан определи така: „Супер пресилена реакция. Ако ти си толкова чист за себе си и нямаш никакви притеснения как си се държал с човека, не би следвало да имаш толкова силна реакция срещу нещо, което само е написано. То няма никакъв физически акт към това нещо“.

Ако тя беше поставена в същата ситуация, Цвети сподели, че е друг тип жена и при нея емоциите не „връхлитат по този начин“. Тя би го приела като комплимент и ако не харесва мъжа, от когото получава тази бележка, би му го казала директно.

Дали тези събития ще имат ключова роля за развитието на играта оттук нататък?

Йордан направи заключението, че зависи от това кой участник каква стратегия е предприел. За най-умел манипулатор той определи Живка. Цвети се съгласи с този коментар и добави: „Тя е влязла с тази стратегия да играе играта, тя не е влязла да прави приятелства, да създава отношения“. По думите на Йордан, Любо също умело опитва да напътства участниците.

Като свой фаворит миналогодишният участник посочи Кирил: „Той е винаги директен. Направи ми страхотно впечатление, когато всички скочиха срещу Пламен, а той каза „Ей, хора, когато човек е паднал, му се подава ръка, не се гази отгоре!“. Цвети потвърди, че продължава да подкрепя своята най-близка приятелка вътре - Лора.

Въпреки това Йордан коментира, че победителят може и да е изненада – според него точно това се е случило миналата година, тъй като никой не е очаквал Хепи Ванче да бъде толкова силен противник на арената.

Дуелът, който започва тази вечер, ще изправи един срещу друг двама близки приятели – Виктор и Пламен. Според Йордан сигурен победител е момчето от Ябланица, а Цветелена потвърди, че ако все още беше във „Фермата“, щеше да застане в агитката на Виктор.