65-годишният актьор Ивайло Христов е известен с ролите си на сцената - особено с тази в "Секс, наркотици и рокендрол", който се играе от 28 години с непроменен състав (заедно с него са Коцето-Калки и Дони), но през последните години той активно снима и пълнометражни филми.

Черно-бялата комедия "Каръци" с Ованес Торосян и Елена Телбис излезе през 2014 г. и бе отличена с голямата награда на Московския фестивал "Златен Св. Георги".

Новият му филм "Страх" също е черно-бял и също стартира с голям приз - този път от фестивала "Тъмни нощи" в Талин.

Режисьорът и автор на сценария гостува на Антон Хекимян в "Тази сутрин". Той разказа за странния опит да присъстваш на фестивал, който се провежда онлайн - гледал е всичките си конкуренти на компютър, а не в зала.

На въпроса за какъв страх става дума във филма професорът от НАТФИЗ отговаря: "Страхът от това какво ще кажат другите, страх от непознатия, който е срещу мен, страх от това да застанеш и да заявиш своята позиция. Страхът, който е вътре в човека, който ни пречи да бъдем хора."

Какво още каза Ивайло Христов за страховете по време на пандемия вижте във видеото по-горе, а цялото предаване може да гледате на btvplus.bg