„Гласът на България“ стартира с нещо, което не се беше случвало досега. Иван Лечев, един от членовете на журито с най-голям опит, отиде зад кулисите, за да върне отпаднал участник, за когото никой от журито не се обърна. Тази седмица Ангел Добрев, щастливецът, който получи втори шанс, беше в студиото на „Преди обед“, за да разкаже как се чувства.

„В един момент бях в ужас, а в следващия влязох в приказка“, разказа Ангел. „Все още не мога да повярвам и треперя.“

Самият Иван Лечев се свърза с предаването и обясни решението си да наруши правилата, още повече, че младият мъж пее в стил, коренно различен от този на Лечев.

„Реших, че не е редно такова свястно момче да остане извън шоуто“, обясни той. „В случая човекът ме привлече повече от гласа. Усетих, че е много добро момче и реших, че трябва да му дадем шанс да се докаже. А той действително има много хубав глас.“

Двамата не са имали много възможност да си говорят, но Иван Лечев е насърчил Ангел да продължава да се развива, макар той самият да не може да му помогне в неговия стил.

КАК ЖИВОТЪТ НА АНГЕЛ СЕ ПРЕВЪРНА В ПРИКАЗКА ЗА ЕДНА ВЕЧЕР

За зрителите на bTV Ангел разказа, че явяването в „Гласът на България“ му е била отдавнашна мечта. Въпреки това досега не е намирал смелост да се изправи пред журито. За негов късмет един негов приятел го записва без негово знание.

„Попитаха ме дали съм се записал и аз казах „Да“, без да знам кой ме е записал“, призна той.

Ангел от години работи в чужбина, като повечето години е бил в Гърция. Занимавал се е с най-различни неща, като първата му работа е била берач на маслини. След това е станал чистач в хотел и в кухня. После заминава за Лондон, където работи в автомивка, а след това ресторант.

„Не подбирах работата“, каза той. „Никога не съм се занимавал професионално с музика.“

Преди две години се връща в България, защото майка му има здравословен проблем. Тогава решава, че ще остане в родината и ще се занимава с музика.