Има ли възраст за любовта? А за бащинството? За щастието? Гости в „120 минути“ бяха 88-годишният актьор Ицко Финци и съпругата му Лиза Боева, която е на 43, за да разбият всички тези клишета.

Двамата имат 4-годишна дъщеря, която са нарекли Матилда. Спрели са се на това необичайно име, защото от една страна така се казва майката на Ицко, от друга страна заради Матилда на Данте.

„Щом седне да яде, иска да ѝ разкажа история“, сподели актьорът. „Главно иска за принцеси – принцеси които сполучливо се омъжват. И аз почвам да усложнявам повече, за да става по-поучително – например за принцеса без прищевки.“

Ицко Финци и Лиза Боева споделиха, че тайната на това да съхраняват любовта и щастието си е мъдростта.

Снимка: Facebook

„Сещаме се кое е главното в живота ни и готово“, завърши разговора Ицко Финци.

Любопитно е, че Ицко и Лиза са създали платформа за онлайн обучение доста преди да ни връхлети COVID пандемията. В нея се обучават хора от всякаква възраст, които се интересуват от изкуство. А от есента провеждат и целогодишен курс по италиански ренесанс – към 180 лекции и филми с различна дължина.

„Това, според мен, е допир с прекрасното, със съвършеното“, сподели актьорът. „Тези картини, създадени тогава, по времето на ренесанса.“